VEELGESTELDE VRAGEN

Q1. Ik weet waar ik naartoe ga. Waarom heb ik een navigatiesysteem nodig?
Met GPS-navigatie vindt u de efficiëntste routes naar uw bestemmingen, waardoor u tijd, brandstof en geld kunt besparen. Uw Land Rover-navigatiesysteem geeft u meer dan enkel de weg van A naar B; het helpt u te vinden waarnaar u op zoek bent, of dat nu de dichtstbijzijnde locaties van parkeerplaatsen, hotels, benzinestations of restaurants zijn. Dankzij de bijkomende voordelen van verkeersinformatie biedt het navigatiesysteem u ook een alternatieve route als er een file op uw gebruikelijke route staat. Voor uw gemoedsrust kan het systeem u bovendien uw exacte locatie zeer nauwkeurig aangeven als u onderweg hulp nodig hebt.
            

Q7. Wat zijn de voordelen van een geïntegreerd Land Rover-navigatiesysteem?
Het Land Rover-navigatiesysteem is zodanig ontworpen dat het voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften en specificaties van de auto-industrie. Het systeem is verbonden met de elektronica van het voertuig, zoals de snelheidssensor en de toerensensor, zodat een zogenaamd 'gegist bestek' kan worden geboden wanneer het GPS-signaal verloren gaat. Op deze manier blijft u dus altijd op de juiste weg. Het schermformaat en de beeldkwaliteit zijn geoptimaliseerd voor weergave en gebruik, en het scherm is ook ergonomisch op het dashboard geplaatst, zodat de bestuurder zo min mogelijk wordt afgeleid. In combinatie met alle andere multimediafuncties biedt geïntegreerde navigatie een comfortabelere rijervaring.                                

Q2. Wat zijn de voordelen van navigatie?
Uit onderzoek is gebleken dat voertuigen met een navigatiesysteem 12% minder brandstof verbruiken dan voertuigen zonder zo'n systeem, waardoor u wel € 425 per jaar bespaart. Door efficiëntere routes te nemen, wekken bestuurders met een up-to-date navigatiesysteem gemiddeld 21%* minder kooldioxide op.
*HERE Navigation Benefits Study (2009) 


Q8. Wie levert de kaartgegevens?
Land Rover gebruikt HERE als leverancier, aangezien dit bedrijf wereldleider is op het gebied van digitale kaartgegevens en -content van topkwaliteit. HERE-kaarten zijn gebaseerd op het wereldwijde wegennet dat wordt aangeleverd door meer dan 2.000 geografische analisten, en worden over de hele wereld dagelijks maar liefst 100 miljoen keer geraadpleegd.

Q3. Ik heb een kaart/navigatiesysteem aangeschaft waarop een weg ontbreekt, terwijl ik zeker weet dat de weg bestaat en ik ook zeker weet dat ik beschik over de meest recente kaartupdate. Wat kan ik doen?
Map Creator is een exclusieve, eenvoudige manier om HERE, de kaartleverancier van Land Rover, te informeren over wijzigingen van de wegen waarop u rijdt en de POI's waarin u geïnteresseerd bent. Miljoenen mensen over de hele wereld helpen de kaarten van HERE op deze manier zo actueel mogelijk te houden. Met behulp van de gebruiksvriendelijke webinterface kunt u precies aangeven op welke locatie een kaartwijziging nodig kan zijn. Ga eenvoudigweg naar http://here.com/mapcreator, wijs een locatie aan, klik erop en meld de wijzigingen.

 


Q9. Ik weet soms zeker dat er een kortere/snellere route is dan mijn navigatiesysteem weergeeft. Hoe kan dat?
Binnen onze eigen, vertrouwde omgeving kennen we allemaal sluiproutes die we gebruiken om het spitsverkeer of slecht afgestelde verkeerslichten te vermijden. Navigatiesystemen berekenen routes op basis van de gedetailleerde informatie in de kaartendatabase en houden rekening met diverse omstandigheden zoals de daadwerkelijke afstand, de gemiddelde snelheid, de classificaties van wegen, de verplichte rijrichtingen, en meer. In uw systeem kunt u persoonlijke voorkeuren instellen, zoals het gebruik van snelwegen of tolwegen en de berekening van de kortste route. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer technische details.                                                      

                                         

Q4. Waarom kan ik het adres van mijn bestemming niet vinden?
U kunt uw locatie op veel verschillende manieren vinden. U kunt een adres invoeren, een specifiek adres zoeken in de gedetailleerde lijst met Points of Interest (POI's) of een bestemming rechtstreeks op de kaart selecteren. Elke locatie die u een keer hebt geselecteerd, kunt u vervolgens opslaan als een favoriet voor toekomstig gebruik. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer technische details.

 

       

Q10. Ik wil rondreizen door Europa. Wat is de kaartdekking van het navigatiesysteem van Land Rover?
West-Europa:Oostenrijk, België, Canarische Eilanden, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Ierland, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk.
Oost-Europa:Albanië, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Oekraïne.

 

Q5. Waarom moet ik een nieuwe kaartupdate kopen?
Het bijwerken van uw navigatiekaart geeft uw Land Rover-navigatiesysteem nieuw elan. Met bijgewerkte kaarten kan uw navigatiesysteem de efficiëntste routes vinden, zodat u tijd, geld en brandstof kunt besparen. De wereld om ons heen verandert voortdurend, maar met regelmatige kaartupdates kunt u erop vertrouwen dat uw navigatiesysteem u op de juiste weg houdt. HERE, de kaartleverancier van Land Rover, baseert haar gegevens op de wegen van de wereld, zodat de kaarten de werkelijkheid weerspiegelen. Geografische analisten rijden jaarlijks miljoenen kilometers om ervoor te zorgen dat alle gegevens up-to-date zijn. Met de nieuwste Land Rover-kaart beschikt u altijd over de beste route, een betrouwbare omleiding, de weg naar het dichtstbijzijnde tankstation, het dichtstbijzijnde ziekenhuis… wat u ook nodig hebt om probleemloos naar uw bestemming te reizen. U hoeft niet bang te zijn dat u verdwaalt of onderweg moet stoppen om de weg te vragen. Het bijwerken van uw navigatiesysteem duurt niet lang, maar kan u uren tijd besparen.

Q11. Hoe vaak worden er nieuwe kaartupdates of kaartproducten uitgegeven?Meestal zijn er eenmaal per jaar bijgewerkte kaarten verkrijgbaar. Als u wilt worden geïnformeerd wanneer er een nieuw kaartproduct voor uw navigatiesysteem verkrijgbaar is, neemt u contact op met de dichtstbijzijnde dealer. Ga voor uw dichtstbijzijnde dealer naar www.landrover.com (selecteer het landnetwerk).

 

Q12. Wie zijn HERE en waar kan ik meer informatie over hen vinden?HERE is Land Rover's leverancier van digitale kaarten en is wereldleider op het gebied van kaartgegevens en -content van topkwaliteit. De meeste geïntegreerde navigatiesystemen in Europa en Noord-Amerika zijn uitgerust met een HERE-kaart. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website op www.navigation.com/here.                             

 Q6. Hoe kan ik de gegevens van de navigatiekaart bijwerken met de USB-stick?
1. Sluit de USB-stick met de gegevens voor de navigatiekaart aan op de USB-interface.
2. Volg de instructies op het touchscreen*.
3. Voer de activeringscode voor de kaart in.
4. De navigatie-, entertainment- en telefoonfuncties zijn pas weer beschikbaar als het bijwerken van de gegevens van de navigatiekaart is voltooid.
5. De USB-stick mag tijdens het updateproces niet worden losgekoppeld van de USB-interface.
6. Als het contact van de auto wordt uitgeschakeld tijdens de kaartupdate, wordt de update automatisch hervat de volgende keer dat het voertuig wordt gestart**.
7. Zodra het bijwerken is voltooid, verschijnt er een bericht op het touchscreen. Druk op 'OK' om het navigatiesysteem opnieuw te starten en verwijder vervolgens de USB-stick onmiddellijk uit de USB-interface.
8. Het duurt ongeveer 3 minuten voordat de navigatie opnieuw is gestart.
9. Verlaat het voertuig, sluit het af en gebruik het minstens 15 minuten niet voordat u het navigatiesysteem weer gebruikt.
* Tijdens het downloadproces van een dvd-systeem wordt in de instructies op het scherm verwezen naar een 'schijf'. De USB-procedure is precies hetzelfde.
** Mogelijk verschijnt er een melding op het touchscreen waarin wordt gemeld dat de kaartupdate is onderbroken. Druk in dat geval op de knop 'Cancel' (Annuleren) om de update te hervatten."

Q13. Hoe lang duurt het om de kaartupdate te downloaden?
Het volledige downloadproces kan wel 2,5 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid informatie in de download voor uw kaartregio. In de volgende lijst ziet u een voorbeeld van de huidige USB-downloadtijden:
• Europa - 2 uur en 25 minuten
• NAS - 2 uur en 03 minuten
• Rusland - 29 minuten"

 

 

Q14. Wat gebeurt er als ik het contact van de auto uitschakel tijdens het downloaden?
Als u het contact uitschakelt tijdens de downloadprocedure, wordt het proces gestopt. Wanneer u het contact weer inschakelt, wordt het downloaden hervat vanaf het punt waar het proces was gebleven.
Als de USB-stick tijdens het downloadproces uit de USB-poort wordt verwijderd, moet u het contact uitschakelen, het voertuig afsluiten/openen, het contact weer inschakelen en de USB-stick weer aansluiten om de download te voltooien.

 

 

Q15. Waar vind ik mijn VIN-nummer?
Het voertuigidentificatienummer (VIN) is een uniek nummer waarmee uw voertuig wordt geïdentificeerd. Het wordt in de fabriek toegewezen door de autofabrikant. Het VIN wordt in de registratiepapieren van het voertuig vermeld onder het gedeelte 'E'. Het bestaat uit 17 tekens en begint met de letters “SAL” of “SAD”.

 

Naar boven